Van Hålland naar Åre

Meerder pelgrims

Vandaag was ik al vroeg op pad! De afgelopen twee dagen was ik onderweg veel pelgrims tegen gekomen, waarvan er acht vannacht in het zelfde onderkomen sliepen. Ook dat heeft weer wat, een groot deel van de tocht was ik bijna niemand tegen gekomen. Zoveel verschillende mensen op dezelfde weg maar met hun eigen dromen en doelen. Het was in elk geval gezellig om met elkaar te delen tijdens het avond eten en het ontbijt en daarna ieder weer zijn eigen pad te kiezen.

Ristafallet

Ristafallet watervallen
Stromend water
Stromend water

Mijn pad begon geweldig met de waterval Ristafallet. Fascinerend hoe dat water naar beneden stort. Je blijft er naar kijken! Het wandelpad volgde de waterval en bij elke bocht was er de verbazing dat het nog grootser en woester kon. De wandelgids had al aangegeven vandaag ruim de tijd te nemen voor dit traject vanwege het natuurschoon maar ook vanwege de moeizame bergpaden.

Na de waterval ging het in de klim en werd ik getrakteerd op prachtige uitzichten en sneeuwvlakken op de bergen. Daarna volgde een pad door het bos waar ik vandaag weer een hert zag.

Het was heerlijk weer, al gauw liep ik alleen in een shirt. Een vijf kilometer lange asfaltweg was ook traject van vandaag. Een beetje saai, maar tot slot volgde er nog een klim stijl omhoog om vervolgens langs een geitenpaadje langs de bergflank te lopen en in de bebouwde kom van Åre te stappen.
Åre is de grootste wintersportplaats van Zweden en dat is te merken. Daar waar Östersund het stadse drukke had, is hier alles sport, kabelbanen en drukte van toeristen. Wel een gezellige drukte, vakantiesfeer.
Naschrift
Na Åre gaat de route voor vier dagen de wildernis in. Ik kom dan op een traject zonder voorzieningen, hier en daar wel wat nederzettingen en overnachtingsplekken. In deze dagen passeer ik de grens tussen Zweden en Noorwegen. Hoe het de komende dagen met het internet gesteld is kan ik niet voorspellen. Het kan zijn dat de berichten met vertraging worden geplaatst!

Welkom!

Hoi, welkom op mijn blog! Ik neem je op dit blog mee op mijn wandelingen in Nederland en daar buiten.
Abonneren

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Coby de Ruijter

    Bedankt voor het mooie foto verslag. Dit heeft onze Heer prachtig geschapen. Fijn moet het zijn daar te mogen en kunnen wandelen. De Heer gaat met je.

  2. Gerrie

    Wat een prachtige omgeving ,dat is genieten.

Geef een antwoord