van Borås naar Ersgard

Slapen op zolder

Na een nacht op zolder bij mensen thuis, in een gedeelde kamer met andere pelgrims stonden we vanmorgen op en het regende. Tijdens het ontbijt stelde de mensen voor om onze bagage naar Ersgard te brengen. Een zonnestraal op deze regendag! We pakten allemaal onze zware spullen in een tasje, naam erop en de dag begon met een lichte rugzak. De wandelsnelheid ging meteen omhoog.

Kerk van Værnes, ook hier een stempel halen

Levendiger

Toch merk je dat je dichter bij Trondheim komt, het is levendiger, meer verkeer en meer huizen onderweg. Na acht kilometer verliet ik de doorgaande weg, bij een ski-schans, waar iemand aan het trainen was. Er volgde een pad door natuurgebied Kokåsen. Eerst een modderpad, wat was het glad en blubberig, dat ging niet zo snel. Na twee kilometer blubberstappen kwam er een mooie shelter op een open plek in het bos.

Blij met mijn wandelstok

Pauze en weer verder

Bij deze shelter was het pauze-tijd met andere pelgrims die hier ook zaten uit te rusten. Na de boterham weer verder. Nu ging het de klim in naar de top van de berg Kokåsen met een prachtig uitzicht op de top. Na enige tijd ging het weer naar beneden, voetje voor voetje. Wat was het glibberig en nat. Gelukkig had ik steun aan mijn stokken. Daarna een vlonderpad wat spekglad was. Tot twee keer toe glibberde ik weg, dus opnieuw voetje voor voetje. Het laatste stuk ging steil naar beneden over een pad van leistenen waar het water zich een weg tussendoor zocht.

Glibberig en nat

Na een tunneltje onder de E14 door te zijn gelopen kwam ik bij de kerk van Værnes. Daar was een museum en zomercafe zodat er ruimte was om even een pauze te nemen. Vanaf daar was het zo’n drie kilometer naar mijn logeeradres, waar ik twee nachten verblijf omdat de volgende plaats is volgeboekt. Morgen loop ik verder en bel aan het einde van de dag op om opgehaald te worden.

Prachtig uitzichtpunt onderweg

Johan is ook onderweg!

Zo komt Trondheim in zicht, ook voor Johan die inmiddels het ruime sop heet gekozen. Zijn avonturen zijn hier te volgen!

Welkom!

Hoi, welkom op mijn blog! Ik neem je op dit blog mee op mijn wandelingen in Nederland en daar buiten.
Abonneren

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. GewoonGaan

    Je bent wel een doorzetter! Wij (Johan) zijn inmiddels vlak bij Hamar waar we ons tentje hebben opgezet. Nog een kleine 400 kilometer naar Trondheim te gaan.

  2. Hoi Dineke,

    Fijn dat het einde van je tocht nadert en misschien ook niet. Misschien ga je nog weleens zo’n tocht maken.
    Ik heb allebei jullie reisverhalen gelezen . Als jullie elkaar weer zien hebben je veel te vertellen, wat een avonturen heb je gehad. Succes met het laatste stuk van je tocht en je mag trots op jezelf zijn.

    Groetjes Jannie

Geef een antwoord